Op deze website kunt u de meest recente informatie zoals het partijprogramma, kandidatenlijst, statuten, informatie over het verkrijgen van lidmaatschap en donaties.

Anita de Rijke

Even voorstellen!

Mijn naam is Anita de Rijke (51). Ik ben getrouwd met Marco en samen hebben we twee kinderen: Stefan en Lisanne. Ik ben in 2003 in Assen komen wonen, eerst in Marsdijk en later in Kloosterveen, en heb het hier ontzettend naar mijn zin. Niet alleen is Assen een mooie stad om in te leven en werken, het is ook de hoofdstad van de mooiste provincie van Nederland. We hebben sinds ruim een jaar een hond, Zinzi, waar we geregeld mee in de prachtige Asser natuur kunnen wandelen. Assen is uniek in het aanbod van mooie wandelplekken zoals o.a. het Asser bos en het Arboretum.

Ik heb jaren met heel veel plezier in de verpleeghuiszorg gewerkt. Zowel met mensen met lichamelijke en/of geestelijke problemen als met mensen die kwamen om te revalideren.

In 2005 werd onze zoon geboren, waarna ik gestopt ben met het verrichten van betaalde arbeid. Al vrij snel werd onze dochter geboren en had ik mijn handen vol aan twee kleintjes. In die periode hebben we veel stagiaires in huis gehad om ze te helpen bij het afronden van de opleiding zorg en welzijn.

Al vrij snel ben ik op de basisschool van onze kinderen betrokken geraakt bij de oprichting en inrichting van een bibliotheek in de school. Dit naar aanleiding van het sluiten van de bibliotheken in de Asser woonwijken. Eén van mijn grote hobby’s is: lezen, dus dat paste uitstekend bij mij. Met heel veel plezier heb ik mij jaren ingezet om het lezen op school te promoten en de bibliotheek uit te breiden. Waar we begonnen met een kleine 600 boeken, waren het er meer dan 6000 toen ik na ruim 7 jaar er mee stopte.

Gelukkig kwamen er meer vrijwilligerstaken op mijn pad. Zo heb ik mij kunnen inzetten voor de volleybalvereniging Sudosa-Desto en de voetbalvereniging ACV en ben ik betrokken geweest bij de oprichting van het buurtteam in Kloosterveen. Vanaf vorig jaar maart ben ik mede-initiatiefnemer van de werkgroep Duurzaam Kloosterveen.

Het werk wat ik voor de werkgroep Duurzaam Kloosterveen verricht heeft gezorgd voor mijn eerste contacten met de Asser politiek. Na het verdiepen in de partijen in Assen heb ik gekozen voor mijn kandidaatstelling voor Assen Centraal. Naar mijn mening de partij voor en door de Assenaren. De mogelijkheid, die ik krijg om Assen nog mooier en beter te maken samen met het fantastische team van Assen Centraal is een enorme kans. Ik sta bekend om mijn eerlijke en open communicatie en ik wil dat ook laten zien in de gemeenteraad. Volgens mij heeft Assen dat nodig. Het luisteren naar elkaar en praten met elkaar i.p.v. over elkaar is voor mij essentieel. Ik zal mij blijven inzetten voor participatie van de Assenaren, niet alleen vanuit de energietransitie, maar vanuit alle punten, die ik ga aanraken, mocht ik worden gekozen in de raad.

Naast lezen ben ik ook groot sport-fan. Tegenwoordig meer als toeschouwer. Naar voetbalwedstrijden toe, schaatsen kijken, tennis. Niet alleen op TV, maar bij voorkeur live.

Ook houd ik van lekker uit eten gaan in onze geweldige Asser horecagelegenheden en van spelletjes doen met mijn gezin.

Dus stem op mij als uw vertegenwoordiger in de Asser Gemeenteraad. Duidelijkheid en eerlijkheid staat dan voorop!

Zou je me beter willen leren kennen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Anita de Rijke

Fractie Secretaris
Lijst 10, kandidaat #3
A.Rijke@assen.nl
06-28803024