Op deze website kunt u de meest recente informatie zoals het partijprogramma, kandidatenlijst, statuten, informatie over het verkrijgen van lidmaatschap en donaties.

Marco de Rijke

Ik ben Marco de Rijke, 50 jaar en woon met veel plezier in Kloosterveen met mijn vrouw Anita, jawel zij staat ook op onze lijst, en onze kinderen Stefan (16jr) en Lisanne (14jr). En niet te vergeten onze lieve en trouwe labradoodle Zinzi. Assen is mijn stad. Ik ben hier opgegroeid van kleins af aan en mijn hele leven blijven wonen. Van huis uit heb ik meegekregen om, naast je werk, een bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin je leeft. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat het leuk is en je helpt je te ontwikkelen.

Ik werk bij WMD Drinkwater in de functie van Sectormanager Distributie. Ik ben daar verantwoordelijk voor de levering van ons drinkwater vanaf het pompstation tot aan de huizen in Drenthe. Ook ben ik verantwoordelijk voor de inkoop en logistiek (magazijnen etc) van ons bedrijf. Een verantwoordelijke baan in een organisatie met een maatschappelijk belang. Dat past ook bij me. Voordat ik bij WMD kwam werken heb ik bij o.a. Menzis, Gemeente Groningen, LogicaCMG en Interpolis gewerkt. Dit allemaal in leidinggevende rollen, maar dan in de ICT. Mijn studietijd heb ik in Groningen doorgemaakt op de Hanzehogeschool en daar de richting Bedrijfskundige Informatica met succes afgerond.

Mijn interesses buiten mijn werk bevinden zich met name in de sportwereld. Ik heb de eer gehad een aantal jaren bij ACV voorzitter van de vereniging te mogen zijn. Dit nadat ik daarvoor al een aantal jaren als vrijwilliger binnen de vereniging actief was. Op dit moment ben ik elftalleider van het team van mijn zoon (JO17-1) bij FC Assen. Erg leuk om te doen. Qua eigen sport heb ik in het verleden veel getafeltennist. Op dit moment mijn eigen sport even op een laag pitje.

Ik ben altijd al politiek geïnteresseerd geweest. Van nature ben ik liberaal ingesteld. Ik ben een tijd lid geweest van de VVD en heb voor die partij ook als plaatsvervangend raadslid deel uit mogen maken van de gemeenteraad van Assen. Ook heb ik nog een tijdje als penningmeester in het afdelingsbestuur van die partij gezeten. Omdat ik mij een aantal jaren geleden niet meer kon vinden in de, lokale en landelijke, koers van die partij ben ik daar uitgestapt. Ik heb daar geen spijt van. In de periode dat ik in de lokale politiek van Assen zat heb ik gemerkt dat de landelijke politiek en standpunten niet altijd helpt bij hetgeen er lokaal speelt. Lokale partijen staan dichterbij de mensen in de stad en worden niet gehinderd door landelijk opgelegde keuzes.

Toen Albert en Luc, met wie ik eerder met veel plezier heb mogen samenwerken, de oprichting van ASSEN CENTRAAL in gang hebben gezet was de keuze voor mij niet heel moeilijk. Het zeggen wat je denkt en waar je voor staat vind ik erg belangrijk. De werking van het huidige politieke apparaat met een oppositie die keer op keer door de coalitie buitenspel wordt gezet en geen luisterend oor heeft voor haar inwoners (denk aan de energietransitie) is mij een doorn in het oog. Ik hecht veel waarde aan het dualisme. Het langs de kant blijven staan en niets doen past ook niet bij me. Vandaar dat ik mij verkiesbaar stel voor ASSEN CENTRAAL. Voor een eerlijk, oprecht en duidelijk geluid in de Asser politiek.

Marco de Rijke

Voorzitter