Op deze website kunt u de meest recente informatie zoals het partijprogramma, kandidatenlijst, statuten, informatie over het verkrijgen van lidmaatschap en donaties.

Hein Potze

Mijn naam is Hein Potze, 54 jaar, getrouwd met Henriët. Samen hebben we twee dochters, die allebei al het huis uit zijn. Ik ben vrijwilliger bij Hockey Vereniging Assen, waar ik met veel plezier probeer om met anderen te zorgen, dat de jeugd met veel plezier de sport kan beoefenen. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met mijn autorijschool in Assen. Dat combineer ik met het geven van trainingen voor chauffeurs, die de gladheid bestrijden op onze wegen. Tevens ben ik één dag per week actief als adviseur voor gemeenten op het gebied van de openbare ruimte en afvalbeheer.

Ik heb ongeveer 15 jaar bij gemeente Assen gewerkt als hoofd Afvalbeheer en op het laatst als accountmanager buitensport. In mijn werk bij de gemeente heb ik de functie van de gemeenteraad van dichtbij meegemaakt. Daar heb ik Luc Rengers en Egbert Prent leren kennen. Albert Smit heb ik als wethouder meegemaakt. Met veel plezier en succes heb ik samen met hem aan diverse sportaccommodaties voor verschillende verenigingen gewerkt. Daarmee zijn onderhoud, verbouw, uitbreiding of zelfs complete nieuwbouw gerealiseerd. Na de periode bij de gemeente als werkgever heb ik ongeveer vijf jaar als Commercieel Manager doorgebracht bij een firma in Rijssen. Daarna werd het tijd om leuke dingen te doen. Dat is dus de rijschool, het advieswerk en de trainingen Winterdienst.

Toen ik hoorde dat Albert en Luc een nieuwe partij op gingen richten, begreep ik meteen waarom. Zij zijn in mijn herinnering al jarenlang zeer betrokken bij Assen en haar inwoners. Hun betrokkenheid heb ik als groter ervaren dan van menig ander raadslid. Altijd  kwam de stad, de vereniging of de inwoner op nummer één.

Voor mij geldt, dat ik nog steeds een mening heb over diverse zaken, die in Assen  spelen. Dat varieert van onderwerpen betreffende mijn voormalige vakgebied tot mijn huidige specialismen (verkeer) Maar mijn bloeddruk stijgt ook, als ik denk aan de activiteiten van de gemeente op het terrein van de energietransitie. Met name de doorklinkende dwang en het gebrek aan invloed op de eigen wijk zijn onderwerpen, waar ik graag wat van wil vinden. Met ASSEN CENTRAAL gaat dat vast lukken!

Hein Potze

Penningmeester