Op deze website kunt u de meest recente informatie zoals het partijprogramma, kandidatenlijst, statuten, informatie over het verkrijgen van lidmaatschap en donaties.

Jan Talens

Mijn naam is Jan Talens (58), getrouwd en één zoon van bijna 18 jaar. Ik ben opgegroeid in het mooie Eext, maar inmiddels al weer meer dan 25 jaar woonachtig in Assen, waarvan de laatste 20 jaar in Kloosterveen. Dat bevalt prima, het is hier fijn wonen. Tegelijkertijd zit daarin ook de motivatie om me beschikbaar te stellen voor de gemeenteraad namens ASSEN CENTRAAL. Want het is heel fijn dat het ons prima bevalt in Assen, maar ik wil dat ook graag zo houden voor de jeugd in Assen. En daar zit een punt van zorg.

Het leven wordt steeds duurder en voor de jeugd wordt het steeds moeilijker een woning te huren of te kopen. Het is voor een starter op de woningmarkt lastig een plek te vinden in Assen en dat moet anders. Enkele jaren geleden heeft toenmalig wethouder en onze nummer 1 op de lijst Albert Smit er voor gezorgd dat er in relatief korte tijd veel betaalbare woningen werden gebouwd bij de Kloosterveste, dat soort projecten juich ik toe en daar wil ik me graag voor inzetten en ik ben dan ook blij dat het 1 van de speerpunten van ASSEN CENTRAAL is! De gemeente Assen mag daar best aan meebetalen vind ik en volgens mij is daar ook wel ruimte voor gezien de grondprijzen van meer dan 300 euro per m2 voor de nieuwbouwkavels hier in Kloosterveen. Verder moet de gemeente wat mij betreft zo snel mogelijk paal en perk stellen aan het op grote schaal opkopen van woningen door speculanten met als doel ze voor de hoofdprijs te verkopen of te verhuren. Een woonplicht voor de eigenaar van de woning is daarbij een prima middel, zoals in andere gemeenten reeds is gebleken. Het is goed dat de gemeente Assen daar inmiddels een begin mee heeft gemaakt!

Als we er vervolgens ook nog in slagen de jeugd hier in Assen wat meer perspectief te bieden voor wat betreft het lokale uitgaansleven, dan is dat alleen maar winst. Want het is toch een beetje een aanfluiting voor de hoofdstad van Drenthe dat er in het weekend hele hordes jeugd uit Assen naar Beilen of Groningen gaan, omdat daar wat te doen is. Dat moet hier toch ook kunnen? Ik wil me graag inzetten om eventuele knelpunten weg te werken en onze jeugd het uitgaansleven te bieden dat ze verdient. En ze verdienen het echt, deze coronacrisis is voor de jeugd heel zwaar (geweest) en ik bewonder de manier waarop ze er mee om zijn gegaan. Petje af!

Dit is in het kort wat mij heeft bewogen mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 tot en met 16 maart, namens ASSEN CENTRAAL. Ik hoop op uw stem zodat ik na maart met bovenstaande punten en de overige speerpunten van ASSEN CENTRAAL aan de slag kan. U kunt daarvoor stemmen op lijst 10, nummer 6.

Jan Talens

Fractievoorzitter
Lijst 10, kandidaat #6
J.Talens2@assen.nl
06-31569282